Projekter > Udviklingsprojekter > Inspiration til din bæredygtige strategi

Inspiration

Til din bæredygtige strategi


Nye midler

Bæredygtighed på dagsordenen

I Sommeren 2023 så vi hagl på størrelse med knytnæver i Sydeuropa, og sommeren var globalt set været den varmeste nogensinde. Behovet for at gentænke forretningsmodeller er enormt, og på alle niveauer, fra grønsagerne på marken – over gæsternes tallerken, alt derimellem og hele vejen rundt.

På Røde Kro har restauratør Erik Jørgensen og hans team gentænkt en lang række processer og arbejdet aktivt med alt fra planlægning, levering, lager, spild og produktionsflow. Det har medført markant reduktion af CO2-aftryk, lavere spild, tilfredse gæster, glade medarbejdere og øget bundlinje – det har ikke været nemt, men det har så rigeligt været indsatsen værd. Samtidig med dette arbejde med grøn omstilling har Erik, sammen med en IT-udvikler, udviklet et styrings- og implementeringsværktøj ved navn Kentarus.

Hvis du er SMV-virksomhed, kan du få op til 300.000 kr. til rådgivning og investering – til fx certificeringer, redesign, livscyklusvurdering, nyt udstyr, software m.v. – og op til 60.000 kr. til uddannelse, opkvalificering, mentoring mv.

Vi tilbyder vores hjælp som ressource, til netværk og til uddannelse, og hvor disse midler f.eks. kan komme i anvendelse - se om der er noget, der er relevant:

  1. Inspiration til strategi og implementering af grøn omstilling – sammen med andre. Vi udbyder et nyt akademifag ‘Virksomhedens Bæredygtige Strategi’, hvor du sammen med andre ledere, udvikler en relevant strategi for din virksomhed. Et relevant tilskudsprogram er SMV Grønne Kompetencer eller tilskud som sædvanlig er gældende for vores akademifag.

  2. Virksomhedens konkrete arbejde med grøn omstilling. Har virksomheden allerede en tydelig strategi og målsætning for en bæredygtig indsats, og med krav til grøn omstilling, så bidrager vores projektteam fx med: Udvikling af grønnere koncepter og menuplanlægning, procesomlægning, afklaring af fremtidige kompetencer, rapportering, økonomiske konsekvensberegninger mv. her kan midlerne fra SMV Grøn blandt andet anvendes.

  3. Udvikling af elevprogram og/eller til andre nye medarbejdere i din organisation, som du ønsker skal styrke deres kompetencer, så de kan bidrage og fastholdes i virksomheden, mange år ud i fremtiden. Der er flere muligheder for tilskud og programmer her.

  4. Særligt for køkkenchefer har vi udviklet et netværk ‘køkkenchef med overskud’, hvor du får mulighed for at udvikle dine kompetencer og interesser indenfor produktionsplanlægning, lagerstyring, menuplanlægning, medarbejderallokering, koordinering og timing af mængder mv.

Hvis du vil høre mere om hvordan du kan booke Asnæs & Vangstrup og vores team af branchespecialister, vil vi meget gerne mødes og drikke en kop virtuel kaffe, og finde ud af hvilken løsning der kan være relevant for din virksomhed.

 Inspiration til projekter

Har du generelt styr på virksomhedens indsatser omkring bæredygtigheden, og med interesse for at nå endnu længere:

  • Sparring med ledelsen om valgte indsatser, og mulig videreudvikling af strategi.

  • Afvikling af inspirationsworkshop med hele eller dele af personalegruppen til aktivering eller genaktivering af aktiviteter.

  • Implementering er altid prioriteret, og så vi opstiller konkret handlingsplan for, hvem der gør hvad. Efter behov bidrager vi selv til den aktuelle implementering.

Bæredygtighed, økologi, certificering mv. - vi er ikke rigtig kommet i gang:

  • Udarbejdelse af strategiplan med ledelsen. En kreativ fase med ideer og sparring, muligheder og økonomiske beregninger og analyse.

  • Hjælp til certificering - fx Grøn Nøgle eller andre certificeringsordninger. Her er der typisk mulighed for 100% støtte.

  • Hjælp til implementering økologi mærkning. Her er der typisk også mulighed for 100% støtte.

Menu udvikling og optimering af bruttoavancen:

  • Vi starter typisk med en analyse af køkkenprocenten og nuværende adfærd omkring spild, brug af råvarer mv.

  • Supplerende foreslår vi, at vi ser på en menu analyse - der viser hvor hvad vi sælger mest af, og hvad vi tjener mest på.

  • Udvikling af madkoncept - hvad giver mening i forhold til virksomhedens kundesegmenter?

  • I projektgruppen inddrager vi udvalgte af landets dygtigste kokke, der har erfaring med omlægning til en mere grøn menu.

  • Økonomiske konsekvensberegninger med fokus på at fastholde nuværende bruttoavance, og gerne skabe en økonomisk forbedring.

  • Implementering er altid prioriteret, og så vi opstiller konkret handlingsplan for, hvem der gør hvad. Efter behov bidrager vi selv til den aktuelle implementering.

Rapportering og målinger:

  • Vi bidrager med en analyse af virksomhedens nuværende niveau for bæredygtig drift.

  • Analysen indeholder sammenligning med relevante markedsdata, til brug for inspiration til indsatsområder.

  • ESG rapportering – krav, indhold og valg.