Rådgivning > > Forpagtning

Forpagtning


  • Konceptet – økologi, åbningstider, brugerinddragelse m.v.

  • Økonomi – forpagtningsafgiftens størrelse, vedligehold, investeringer i inventar m.v.

  • Samarbejde – personprofilen, kompetencerne, samarbejdsformen m.v.

Anbefalinger:
En klarlæggelse af de økonomiske forventninger til forpagtningsafgiften, hvor branchens generelle anbefalinger er, at forpagter kan betale mellem 6 og 10 pct. af omsætningen ekskl. moms, afhængigt af koncept, åbningstider, vilkår i aftalen m.v. Jo flere bindinger der er til f.eks. åbningstider, priser m.v. jo lavere afgift, hvor selve beliggenheden desuden har en afgørende indflydelse. 6 pct. betales de steder, hvor der skal holdes åbent på flere tidspunkter med direkte underskudsgivende aktivitet og f.eks. med krav til koncept og indretning, der belaster forpagters økonomi. 10 pct. kan derimod betales de steder, hvor beliggenheden er god med en rimelig konstant efterspørgsel, og hvor der er få eller ingen tidspunkter med direkte underskudsgivende aktivitet.

Kontakt os og få et idékatalog til en forpagtningskontrakt

Hos Asnæs & Vangstrup har vi et mangeårigt kendskab til juridiske og økonomiske forhold, der knytter sig til restaurantdrift. Vores speciale er indgåelse af gode levedygtige forpagtningsaftaler, der giver succes for såvel bortforpagter som forpagter - en kompetence som vi har opbygget gennem mere end 20 års nært samarbejde med branchen og kommuner i hele landet.

Hvad er vigtigt:
Det man skal være opmærksom på i forbindelse med bortforpagtning af lokaler til restaurant, café og lignende er

Vi har en åben og meget direkte dialog, og Gry og Annette er blandt mine primære sparringspartnere, som jeg drøfter såvel strategiske- som mere operationelle emner med.
— Trine Richter, direktør for Bornholm Hotels

Hvilke fordele, kan I opnå?

Dét at have en professionel og erfaren rådgiver ved sin side, gør, at der bliver stillet de rigtige spørgsmål, beskrevet de potentielle scenarier m.v., så kontraktens paragraffer bliver nærværende og relevante.

Vi sikrer os, at I kan overskue rækkevidden af de juridiske forpligtelser i en travl hverdag i de forpagtede lokaler.

Derudover så sørger vi for, at jura og økonomien går hånd i hånd - alle de juridiske forhold har en økonomisk konsekvens og den beregner vi for jer.

 

Rådgiveren

Gry Asnæs

Jeg har udarbejdet mange forpagtningskontrakter for såvel offentlige som private kunder - både i min tid som advokat og efterfølgende som rådgiver.

Dét at kunne sætte fingeren på de områder, som kan skabe konflikter i et forpagtningsforhold, og så få nogle juridiske formuleringer, der sikrer, at at alle parter kan finde en god vej ud af konflikten, har været min drivkraft i alle sager.

 

Praktisk info

Honorar – vores honorar udgør 1.750 kr. pr. time.

Vi starter med at definere projektet og fastlægge timeantallet. Den herefter aftalte faste pris betyder, at I kan være trygge ved at dét merarbejde, der altid kommer i forlængelse af et sådant projekt, er på vores regning.

Involverende rådgivning – hvis vi transformerer vores rådgivning i forbindelse med forløbet til uddannelse, vil I kunne søge refusioner. Det hjælper vi jer naturligvis gerne med.

Alle beløb er ekskl. moms

 

Økonomisk tilskud

Hvis vi konverterer rådgivning til uddannelse, for at involvere en større gruppe medarbejdere, kan I søge flere forskellige former for tilskud.

Vi hjælper med at afdække de muligheder, der er. Vi kan også beregne, hvor meget I kan søge, forinden I træffer beslutning om, hvad I gør.

 

Hør mere

Ønsker I mere information, så kan I skrive til Gry Asnæs HER eller ringe på 20 73 71 13.

I kan også udfylde nedenstående formular.